CONCRETE BLOSSOM OVER DE INCLUSIEVE STAD

Hoe ziet het leven in een inclusieve stad eruit? Kunnen de harde en zachte infrastructuren van Rotterdam ingericht worden om de ambities, talenten en dromen van haar bewoners beter te benutten? Is dit een utopisch idee of zijn er manieren waarop we de stad kunnen hacken? Concrete Blossom gelooft in dat laatste.

Op uitnodiging van AIR onderzoekt Concrete Blossom hoe creatieve ondernemers en jonge vernieuwers als stadmakers vanuit de grassroots de stad kunnen transformeren. Samen met partner Metro54 programmeert Concrete Blossom een serie kritische evenementen en online content waarbij we deze onderwerpen centraal staan.

In de ochtend van het Stadmakerscongres organiseert Conrete Blossoms drie tours op locatie in het centrum van de stad en in West:

  1. Emancipate your creativity: met Braenworks het WTC in
  2. Inclusieve gentrificatie in de praktijk: een bezoek aan Studio Narrative
  3. Decolonising public space: een tour door historisch Delfshaven

In de middag programmeert Concrete Blossom drie lezing- en debatprogramma’s in de grote zaal van de Schouwburg. Hierin gaan zij in op de vraag hoe een inclusief Rotterdam eruitziet en welke stappen zij, vanuit de creatieve sector, zelf kunnen nemen om verandering tot stand te brengen:

  1. Rewriting the institution
  2. Blueprint: Who’s urban appropriation is this (Metro54)
  3. Wrap-up: Hoe Hacken we de stad