10 november, 2019

2019vr08nov10:3012:45Workshop: Van winkelcentrum naar stadshart (VOL!)OCHTEND | 10:30 - 12:45 Vertrek vanuit balie OntvangsthalThema:COMPACTE STAD & MOBILITEITType activiteit:GAMES & WORKSHOPS

Details

Beursgebied: van winkelcentrum naar stadshart

Het gebied rond de Koopgoot en Beursplein staat vooral bekend als een winkelgebied. Sinds het ontstaan in de jaren ’90 is aan die formule de laatste decennia ogenschijnlijk weinig veranderd. Nu zowel de retailsector als de stad Rotterdam een transitie doormaken, is dit gebied toe aan een volgende fase.

Tijdens het SMC verzorgen CBRE GI en BRAND The Urban Agency een interactieve workshop waarin ze aan collega-stadsmakers de ultieme vraag stellen: hoe maken we van het Beursgebied een aantrekkelijk stadshart, waar iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt? Welke functies en fysieke ingrepen zijn nodig? Welke partijen moeten hiervoor samenwerken en aan welk programma? En op welke manier wordt dit vervolgens uitgedragen?

De initiatiefnemers nemen je mee in hun eigen zoektocht en vertellen waar ze nu staan. Ga met hen de uitdaging aan en droom over de toekomst van dit gebied, met respect voor het unieke DNA van deze plek.

Let op: deze workshop is volgeboekt

 

 

 

X