10 november, 2019

2019vr08nov10:3012:45Workshop: Ontwerpen aan de ondergrond (VOL!)OCHTEND | 10:30 - 12:45 Vertrek vanuit balie OntvangsthalThema:ENERGIE & KLIMAATType activiteit:GAMES & WORKSHOPS

Details

Ontwerpen aan de ondergrond

De afgelopen maanden verrichtten studenten van de Rotterdamse Academie van Bouwkunst (RAvB) in Studio Ondergrond een onderzoek naar de Rotterdamse ondergrond. Daaruit zijn elf unieke ruimtelijke concepten voortgekomen voor de wijk Bospolder-Tussendijken.

Tijdens het SMC organiseren studenten van de RAvB een workshop in Wijkcentrum Pier 80 in Bospolder-Tussendijken (BoTu). Samen met stadmakers, experts en bewoners worden de mogelijke kansen en bedreigingen voor de wijk verkend aan de hand van thema’s als water, bodem en energie. Tijdens deze sessie wordt onder meer aandacht besteed aan de vraag hoe de ondergrond zodanig georganiseerd kan worden dat zij een meerwaarde oplevert voor het functioneren van de stad. Hoe kunnen de investeringen die nodig zijn om de stad toekomstbestendig te maken slim ingezet worden terwijl er tegelijkertijd ruimtelijke kwaliteit gecreëerd wordt? En hoe kan de relatie tussen ondergrond en bovengrond zichtbaar, ‘beleefbaar’ en ervaarbaar gemaakt worden? Meld je aan en denk mee over de potentie van de ondergrond in BoTu!

Let op: deze workshop is volgeboekt

 

 

 

X