10 november, 2019

2019vr08nov10:3012:00Tour: West Side Stories (VOL!)OCHTEND | 10:30 - 12:00 Vertrek voorzijde SchouwburgThema:BUURTEN & PLEKKENType activiteit:OP PAD

Details

De waarde van stadsvernieuwing

Ga met OMI mee op een ontdekkingstocht door het Oude Westen en bekijk de wijk door de ogen van hedendaagse kunstenaars en architecten. De stadswijk is exemplarisch voor de roemruchte stadsvernieuwing in de jaren ’70 en ’80. Buurtactivisme en eigenzinnige architectuur gingen hand in hand. Tegenwoordig maakt het gebied deel uit van het snel veranderende Rotterdam. Hoe kijken we aan tegen de ideeën van toen, de architectuur en de collectieve ruimtes die de wijk rijk is?

Pieter Kuster (OMI) en Nina Aalbers (ArchitectuurMaken) nemen je mee op pad door de wijk. Tijdens de tour wordt stilgestaan bij de stadsvernieuwingsprojecten en is er aandacht voor de huidige ontwikkelingen in de wijk. Bij OMI wordt een bezoek gebracht aan de tentoonstelling ‘First Impressions’ waar ArchitectuurMaken, Charlie Koolhaas en Studio Verter hun blik op het Oude Westen laten zien.

Met de manifestatie West Sides Stories onderzoekt OMI de waarde van de stadsvernieuwing. Tegelijkertijd publiceert uitgeverij nai010 een boek waarin vijf Rotterdamse stadsvernieuwingswijken worden belicht, aan de hand van interviews met direct betrokkenen en huidige stadmakers. Een belangrijke periode uit de stadsgeschiedenis krijgt zo betekenis voor het Rotterdam anno 2019.

Let op: deze tour is volgeboekt

Beeld: ArchitectuurMaken

X