10 november, 2019

2019vr08nov10:3012:45Tour: Vreewijk maken (VOL!)OCHTEND | 10:30 - 12:45 Vertrek voorzijde SchouwburgThema:BUURTEN & PLEKKENType activiteit:OP PAD

Details

Vreewijk maken

De vernieuwing van de Valkenier in Vreewijk werd in 2018 genomineerd voor de Rotterdam Architectuurprijs. De voortdurende opgave om dit bijzondere tuindorp in ere te houden en tegelijk te vernieuwen daagt echter ook voortdurend uit tot samenwerking tussen vele partijen, in bijzonder woningcorporatie Havensteder en de bewoners.

Verken de wijk met de fiets, onder begeleiding van Paul Elleswijk (projectleider bij Havensteder) en de gidsen van Urban Guides. Ontmoet betrokken bewoners van dit bijzondere tuindorp op Zuid en kom in gesprek over de toekomst van de wijk. De fietstocht start op het ‘Hart van Zuid’. Via ‘Campus Vreewijk’, het bedrijventerrein rondom het Ikazia ziekenhuis, voert deze tour je via tuindorp Vreewijk langs verschillende plekken die de sociale initiatieven in de wijk en de voortdurende opgave voor het onderhoud en de renovatie van de wijk belichamen.

Let op: deze tour is volgeboekt

 

 

 

X