10 november, 2019

2019vr08nov10:3012:45Tour: Urban Resilience (VOL!)OCHTEND | 10:30 - 12:45 Vertrek voorzijde SchouwburgThema:SAMEN STADMAKENType activiteit:OP PAD

Details

Urban Resilience

Rotterdam staat wereldwijd bekend als een stad met lef en doorzettingsvermogen. Als een sterke stad met een visie. Om ook in de toekomst veerkrachtig en weerbaar, resilient, te zijn, zet de stad in op kansen van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van onder meer haven, cyberveiligheid, infrastructuur, klimaat, energie, milieu en samenleving.

Een gids van de Rotterdam Tours neemt je mee naar innovatieve plekken waar urban resilience centraal staat. Deze tour gaat via een uitzichtverdieping in De Rotterdam, waar de Recycled Park-organisatie een presentatie geeft, naar het drijvende Plastic Park in de Rijnhaven. Hierbij staan circulariteit en de milieutechnische aspecten van urban resilience centraal. In de Afrikaanderwijk maak je vervolgens kennis met de Rotterdamsche Confituur, een goed voorbeeld van sociale urban resilience gericht op inclusiviteit en lokaliteit. De mensen achter deze sociale onderneming delen hun verhaal en bijzondere ‘sociale delicatesse’ met veel liefde en toewijding.

Let op: deze tour is volgeboekt

 

 

X