10 november, 2019

2019vr08nov10:3012:45Tour: Olifantenpad maken (VOL!)OCHTEND | 10:30 - 12:45 Vertrek voorzijde SchouwburgThema:SAMEN STADMAKENType activiteit:OP PAD

Details

Olifantenpad maken: From guerilla action to city planning

Natuur maakt gezond en gelukkig. Daarom werkt de Groene Connectie, een coalitie van groeninitiatieven in Rotterdam West, aan het maken van slimme combinaties tussen groene bewonersinitiatieven en welzijnsvraagstukken. De opening van het Essenburgpark begin dit jaar gaf aanleiding tot de start van een Olifantenpad in Delfshaven. Op deze manier worden letterlijk verschillende delen van de stad met elkaar verbonden. De verbinding is niet alleen ruimtelijk waardevol, maar ook op sociaal en cultureel vlak, omdat verschillende wijken zo worden samengebracht.

Met het Olifantenpad werkt de Groene Connectie op guerilla-achtige wijze aan het onder de aandacht brengen van een ingewikkelde infrastructurele knoop. Tijdens het SMC nodigen de initiatiefnemers van dit ‘groene lint’ door Delfshaven je uit om het Olifantenpad te bewandelen en deze verbinding mee te maken: From guerilla action to city planning! Meld je aan en stamp mee voor een voetgangersverbinding over de Schie.

Let op: in verband met beperkte capaciteit is vooraf inschrijven noodzakelijk, dit kan nu via je persoonlijke loginlink. 

 

 

 

X