10 november, 2019

2019vr08nov10:3012:45Tour: Langs de oevers van de Maas (VOL!)OCHTEND | 10:30 - 12:45 Vertrek voorzijde SchouwburgThema:BUURTEN & PLEKKEN,SAMEN STADMAKENType activiteit:OP PAD

Details

Langs de oevers van de Maas

Buitenplaats Brienenoord is ontstaan nadat vijf makers gezamenlijk een voormalig jeugdhuis op het Eiland van Brienenoord in hun schoot geworpen kregen. Zij namen deze uitdaging op geheel eigen wijze op zich: niet slopen en nieuwbouwen, maar oogsten, hergebruik en circulair bouwen werd de werkwijze. Daarmee staat de bouw exemplarisch voor de inzet van Buitenplaats Brienenoord: ruimte maken voor andere manieren om de toekomst tegemoet te treden.

Een gids van Urban Guides neemt je mee naar Buitenplaats Brienenoord. Op weg naar deze ‘denk-, speel- en werkplaats over de toekomst’ op het Eiland van Brienenoord, fiets je langs de zuidelijke oevers van de Maas dwars door Feijenoord. Al fietsend passeer je allerlei plannen en ontwikkelingen die voor deze wijk op stapel staan: van waterwoningen in de Nassauhaven, een woontoren op de kop van de Piekstraat, waarschijnlijk een derde stadsbrug pal naast de Veranda, een toekomstig getijdenpark tot het veelbesproken Feyenoord City.

Aangekomen op het Eiland van Brienenoord worden vanaf de nieuwe uitkijktoren ‘Van Oord’, die prachtig uitzicht verschaft op de skyline van Rotterdam, alle mogelijke ontwikkelingen van de linker Maasoever besproken. De verkenning van het eiland die hierna volgt, eindigt bij Buitenplaats Brienenoord.

Let op: deze tour is volgeboekt

 

 

 

X