10 november, 2018

2018vr09nov10:3012:45Tour: Hart van Zuid10:30 - 12:45 Type activiteit:OP PAD

Details

De stad als campus: rol onderwijs in gebiedsontwikkeling Hart van Zuid


Hart van Zuid Rotterdam is de grootstedelijke gebiedsontwikkeling op en rondom het Zuidpleingebied. Met het project maakt Hart van Zuid 24/7/365 een aantrekkelijke, veilige en gastvrije urban hotspot – ofwel het kloppend hart – van Rotterdam Zuid en omgeving. Ze creëert een prettige en gezonde leefomgeving door te bouwen aan een programmamix met leisure, werk, wonen, winkelen en ontmoeten. Maar het gaat om meer dan bouwen en verbouwen. De lage scores op veiligheid, werkgelegenheid, onderwijs, meedoen, gezelligheid en gastvrijheid staan een fijn samenleven nu nog flink in de weg. Daarom wordt er ook geïnvesteerd in talentontwikkeling en werkgelegenheid.

Tijdens onze citylab op Zuid nemen we je mee door het Hart van Zuid projectgebied. We vertellen je kort wat er allemaal staat te gebeuren en staan op enkele plekken (letterlijk) stil om een paar casussen toe te lichten. Deze casussen gaan over de rol van het onderwijs in onze gebiedsontwikkeling. Aanleiding voor dit thema is de samenwerking van Hart van Zuid met Techniek College Rotterdam en de potentiële samenwerking met Zadkine College en Albeda College en specifiek Leerwerkbedrijf Albeda.

Na de rondleiding door Hart van Zuid ga je naar de workshoplocatie. Daar wordt in twee groepen gewerkt aan twee vraagstukken:

  • Real life learning – wat is er nodig om de stad als campus te laten fungeren?
  • Hoe kan de potentie van leerwerkbedrijf Albeda vergroot worden?

Je wordt tijdens ons citylab rondgeleid door Wim Reijnierse (projectmanager gemeente Rotterdam) en Nina Cranen, manager sociaal programma Hart van Zuid Rotterdam. Tijdens de workshop zijn zowel Techniek College Rotterdam als Leerwerkbedrijf Albeda tafeldame en -heer.

X