10 november, 2019

2019vr08nov10:3012:45Tour: De innovatieve stad (VOL!)OCHTEND | 10:30 - 12:45 Vertrek voorzijde SchouwburgThema:BUURTEN & PLEKKEN,SAMEN STADMAKENType activiteit:OP PAD

Details

De innovatieve stad

Het Merwe-Vierhavensgebied (M4H), een havengebied zo groot als de binnenstad van Rotterdam, wordt verder ontwikkeld tot de ‘kraamkamer’ van de innovatieve (maak)industrie. Een gids van Urban Guides neemt je mee langs de grove lijnen van het Ruimtelijk Raamwerk voor dit gebied en licht een aantal exemplarische projecten uit.

We gaan op bezoek bij het KeileCollectief een groep ontwerpers, makers en doeners gehuisvest in het Keilepand I M4H, die zich inzetten voor een betere leefomgeving. Het KeileCollectief bouwt actief aan een lerende community. Ze onderzoekt o.a. met lezing- en debatserie AANKEILEN! de stand van zaken in M4H en verbindt actuele maatschappelijke thema’s aan de lokale actualiteit van het M4H gebied.

Deze tour voert onder meer langs de Sponstuin, een experimentele tuin ontworpen door De Urbanisten waarbij onderzocht wordt hoe op termijn een fysieke laag gecreëerd kan worden om bij extreme weersomstandigheden snel veel water op te nemen en tijdelijk vast te houden om later het water weer terug te geven aan de ondergrond.

Ook bezoek je de Floating Farm, de eerste drijvende veehouderij ter wereld. In dit unieke project genereren 32 koeien in een circulair systeem zuivel voor de omgeving. Dit experiment is een zoektocht naar nieuwe manieren om de groeiende stadsbevolking in de toekomst te kunnen blijven voeden.

Let op: deze tour is volgeboekt

 

 

 

X