10 november, 2019

2019vr08nov10:3012:45Tour: de bewandelbare stad (VOL!)OCHTEND | 10:30 - 12:45 Vertrek voorzijde SchouwburgThema:COMPACTE STAD & MOBILITEITType activiteit:OP PAD

Details

De bewandelbare stad

Hoe bewandelbaar is Rotterdam? Op weg naar een apart voetgangersbeleid is het belangrijk om in kaart te brengen hoe de stad momenteel wordt belopen. De oplossingen voor gevaarlijke en onduidelijke situaties bevinden zich onder andere op het snijvlak van de stad op ooghoogte en de grond onder onze voeten. Waar loop je als voetganger tegenaan en waar lopen we de drempel plat? En wie loopt er eigenlijk? Hoe beïnvloeden onze omgeven in de keuzes die we maken elkaar?

Stadsantropoloog Renée Rooijmans (STIPO) en ecoloog Dennis Habers (gemeente Rotterdam) nemen je mee op een wandelende beleving door Rotterdam. Al bewegend spreken Renée en Dennis met deelnemers over de belangrijkste lessen van het Walk21 congres en komen er verschillende perspectieven aan bod. Bereid je voor op een blikverruimende wandeling met onderweg verschillende obstakels om je over te buigen. 

Let op: deze tour is volgeboekt

Achtergrondinformatie

Lees hier meer over wandelen in de stad, een artikel van de Erasmus Universiteit samen met de TU Delft. 

 

 

X