10 november, 2019

2019vr08nov10:0017:00Studio StadmakenHELE DAG | 10:00 - 17:00 TR Schouwbrug - TuinkamerThema:BUURTEN & PLEKKEN,COMPACTE STAD & MOBILITEIT,ENERGIE & KLIMAATType activiteit:ZAALPROGRAMMA

Details

Studio Stadmaken, wees erbij of kijk de stream!

OPEN Rotterdam maakt in samenwerking met Vers Beton aanstaande vrijdag drie live talkshows op het Stadmakerscongres. In deze programma’s komen thema’s, sprekers en bezoekers van het congres samen en worden ze verbonden aan de onderwerpen die beide mediaplatforms zelf hoog op de agenda hebben staan: de drukke stad, de inclusieve stad en de duurzame stad. Verwacht live-reportages van het congres, interessante gasten en verrassende gesprekken.

Een tipje van de sluier: Om 10:30 start het programma ‘de drukke stad’, waarin onder andere  Maurice Geluk (Vers Beton) aan het woord komt over zijn onderzoeksdossier Wie bezit de stad?. Bas Kortmann van Theatergroep Powerboat zet zich al zes jaar in voor het buurtgevoel van de wijk Oosterflank en vertelt daarover. 

Om 13:00 uur start ‘de duurzame stad’. Inge Janse komt praten over zijn onderzoek naar de verduurzaming van de haven om de grootse schaal van deze uitdaging te belichten. Maar er wordt ook dichter bij het dagelijks leven gezocht, onder andere in gesprek met Annet Otterloo van De Afrikaanderwijk Coöperatie, naar aanleiding van het project waarbij vijf wijkbewoners de afgelopen twee jaar afval inzamelden op de Afrikaandermarkt.

De derde talkshow om 14:45 staat in het teken van ‘de inclusieve stad’. Onder andere met socioloog Godfried Engbersen, die toelicht wat de resultaten uit het rapport ‘Maasstad aan de Monitor’ kunnen betekenen voor toekomstig beleid en Saskia Naafs naar aanleiding van het dossier dat zij schreef over het NPRZ. Ben Maandag schreef het boek Stadsvernieuwing in Rotterdam, waarvoor Elizabeth Poot het initiatief nam. Met hen wordt in gesprek gegaan over het Oude Westen.

De presentatie van Studio Stadmaken is in handen van Hasna El Maroudi, journalist en tevens het gezicht van Vers Beton Live. Ze wordt bijgestaan door tafelheer Mathis J. Bout, architect en oprichter van URBMATH. De programma’s worden live uitgezonden op de kanalen van OPEN Rotterdam en Vers Beton. Naderhand worden de video’s ook als terugblik gepubliceerd.

Bezoek Studio Stadmaken tijdens het Stadmakerscongres in de Tuinkamer.

Programma

10.30 – 11.30 Studio Stadmaken: De drukke stad

13.00 – 14.00 Studio Stadmaken: De duurzame stad

14.45 – 15.45 Studio Stadmaken: De inclusieve stad

X