10 november, 2017

2017vr10nov10:0000:15Stad in Balans10:00 - 00:15

Details

De gemeente Rotterdam presenteert haar verkenning naar de ruimtelijke condities voor een stad in balans: een inclusieve stad waar mensen elkaar ontmoeten en waar iedereen mee kan doen.

In het eerste deel van Stad in Balans legt Hermineke van Bocksmeer (directeur Sport en Cultuur Gemeente Rotterdam) de Toekomstverkenning Sociaal Domein en de ambities voor Rotterdam en maakt Emile Klep (directeur Stedelijke Inrichting Gemeente Rotterdam) de koppeling met het ruimtelijk domein. Onderdeel van de verkenning is de essaybundel ‘Ruimte voor de stad in balans. Essays over Rotterdam’. Hamit Karakus reikt namens Platform 31 het eerste exemplaar uit en geeft een toelichting op de essaybundel.

Ga in deel twee dieper in op specifieke aspecten van de Stad in Balans en de rol die onder andere onderwijs, voorzieningen en bereikbaarheid hierin kunnen spelen. Deze workshops staan onder leiding van Erik Snel (EUR), Hans Stevens (Vervoersonderneming) en Jeroen Onstenk (Inholland Hogeschool) en Marianne van den Anker.

Ter afsluiting volgt een paneldiscussie met een aantal essayisten, waarin ook de resultaten van de workshops terugkomen. Stadmakers worden daarbij uitgenodigd om de verkenning van de gemeente met elkaar te verdiepen en te bediscussiëren.  Iedereen die wil bijdragen aan een inclusief Rotterdam is welkom!

X