10 november, 2019
![](https://2019.stadmakerscongres.nl/wp-content/uploads/2019/10/20190711_142607.jpg)
Details
Ruimte voor Energie Rotterdam heeft de ambitie om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Om deze doelstelling te halen, hebben vijf verschillende klimaattafels gewerkt
Details
Ruimte voor Energie
Rotterdam heeft de ambitie om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Om deze doelstelling te halen, hebben vijf verschillende klimaattafels gewerkt aan concrete afspraken over hoe we de energietransitie in Rotterdam met elkaar vorm gaan geven – afspraken die een week voor het Stadmakerscongres worden ingediend. Tijdens dit programmaonderdeel onder leiding van moderator Joep Klabbers staat de ruimtelijke impact van de Rotterdamse klimaatambities centraal. Alex Moret (voorzitter klimaattafel Gebouwde Omgeving) en Esmee Tanis (voorzitter klimaattafel Consumptie) zetten uiteen wat de tafels de afgelopen maanden hebben opgehaald en geven aan wat de ruimtelijke kwesties, opgaven en punten van aandacht zijn met betrekking tot de energietransitie in Rotterdam. Architecten Rick Wessels en Reimar von Meding geven aan de hand van een aantal concrete voorbeelden uit hun eigen praktijk aan waar tegenaan wordt gelopen als het gaat om architectonische kwaliteit in zowel bestaande- als nieuwbouw. In een afsluitend panelgesprek gaan de voorzitters van de klimaattafels, Paul Gerretsen (Vereniging Deltametropool) Jelte Boeijenga (zelfstandig onderzoeker) en Alexander van Steenderen (gemeente Rotterdam) in gesprek over de ruimtelijke impact en de belangrijkste volgende stappen.
Wethouder Arno Bonte is aanwezig om deze uitdaging te ondersteunen, te verhelderen en om zijn vragen aan de Rotterdamse stadmakers te delen. ‘De energietransitie vraagt energie, initiatief en enthousiasme. Maar ook richting en effectief samenwerken dwars door disciplines en schaalniveaus’. De stad maken we samen, met energie.
Afbeelding: AIR