10 november, 2017

2017vr10nov10:0000:15POPS x WTCMax. 15 personen 10:00 - 00:15 Type activiteit:OP PAD

Details

Slechts een klein deel van de gebouwde omgeving in de stad is publiek toegankelijk. De initiatiefnemers van ‘POPS.city’ onderzoeken de kansen en de betekenis van ‘privately owned public places’ voor Rotterdam. Zij pleiten voor toegankelijk vastgoed, waarbij de interieurs van de stad de potentie hebben om economische belangen en maatschappelijke behoefte samenbrengen. TomDavid Architecten ontwikkelde samen met de Willem de Kooning Academie de app ‘Open To Public’. Hiermee brachten zij mogelijke POPS in Rotterdam in kaart en startten zij een online debat. Tijdens het Stadmakerscongres geven zij een vervolg aan deze inzet. Een werk- en denksessie op locatie in het WTC Rotterdam.

Met onder meer Wouter Jan Verheul (TU Delft), Angelique van Hienen (managing director WTC Rotterdam), Ina Klaassen (Depot Boijmans van Beuningen) en Steven Manhave (Manhave Vastgoed). Onder leiding van Tom van Odijk (TomDavid Architecten) en Yvonne Rijpers (Vereniging Deltametropool).


Achtergrond: POPS

TomDavid Architecten heeft samen met studenten van de Willem de Kooning Academie de app Open To Public gemaakt met als doel de rol van Privatly Owned Public Spaces (POPS) in kaart te brengen. De app, die is te downloaden via www.pops.city, leidt je door een aantal POPS in Rotterdam en toont daarmee een ander perspectief op de stad. TomDavid ondervroeg meer dan 30 autoriteiten op het gebied van stedebouw, architectuur, sociologie en city marketing. Deze interviews zijn gefilmd en gebundeld in één app, die daarnaast een wandeling langs Rotterdamse POPS maakt. Eén van die POPS is in 2015 door TomDavid Architecten zelf ontwikkeld, in samenwerking met Kraaijvanger. Toen braken zij de gesloten structuur van de Willem de Kooning Academie open, om een publieke Artery door het gebouw te laten slingeren. (Bron: De Architect)

X