10 november, 2019

2019vr08nov10:3011:30Perspectief Op ZuidOCHTEND | 10:30 - 11:30 TR Schouwburg - Grote ZaalThema:GOEDE GROEI,SAMEN STADMAKENType activiteit:ZAALPROGRAMMA

Details

Perspectief Op Zuid: Naar een integrale benadering van kansen en opgaven 

Francine Houben, founding partner en creatief directeur van Mecanoo, nam het initiatief tot een uitgebreide verkenning naar de samenhangende opgave voor Zuid. Mecanoo voerde onder meer gesprekken met partijen rond de Waalhaven en de Maashaven over hun rol in de ontwikkeling van het stadsdeel, dat groeide rond de haven maar nu op zoek is naar een volgende economie in samenhang met onderwijs, cultuur en goed wonen. Een verhaal over de kansen van Zuid, de geheel eigen kwaliteiten van de dijken tussen de wijken als verbindend landschap en de noodzaak om ruimte, economie, onderwijs en transitieopgaven integraal te bekijken. 

Met een keynote lezing presenteert Francine Houben haar eerste bevindingen en opent zij het gesprek met de stad. Over betekenisvolle verbindingen, nieuwe kwaliteiten, een volgende economie en de vraag hoe hier samen aan te werken.


Met reflecties van onder meer Bas Janssen (Directeur Deltalinqs); Otto Trienekens (Directeur Veldacademie); Sezgin Yilgin (Senior Relatiemanager Markt- en Programmaontwikkeling voor Platform31); Arjan Hoefnagels (Gebiedsmanager, Havenbedrijf Rotterdam); Dwight Krolis (YoungUP) en Jos Melchers (Directeur Gebiedsontwikkeling, Stadsontwikkeling Rotterdam). 

 

Beeld: Gerard van Roon, bron Gemeente Rotterdam

 

X