10 november, 2017

2017vr10nov10:0000:15Oude Haven CirculairMax. 15 personen10:00 - 00:15 Type activiteit:OP PAD

Details

Ga onder begeleiding van Arno van Prooijen en Chris van de Meulen via het Maritiem District naar de Oude Haven. Onderweg is er toelichting op de ontwikkelingen van het gebied en op locatie is er een denksessie over de historische werf als hotspot van circulaire maakeconomie.

Oude haven en Maritiem District
Tussen de Blaak en de Maas ligt een stukje Rotterdamse binnenstad waar de oorsprong van de haven nog tastbaar en levendig voelbaar is. Met nieuwe ontwikkelingen op het water en aan de wal strijkt de moderne stad neer in het Maritiem District. Stad en water, historie en toekomst komen hier bij elkaar. In het hart van dit gebied ligt de scheepswerf Koningspoort. Een historische geladen plek waar met oude ambachten én eigentijdse technieken aan het onderhoud van historische schepen wordt gewerkt. Een stukje maakindustrie midden in de stad. De werf kan echter niet op de oude voet verder gaan en dient nadrukkelijker onderdeel te worden van de stad als het toekomst wil hebben in het Maritiem District. Denk mee over hoe deze werf zélf stadsmaker kan zijn, op deze bijzondere plek in hartje stad. Hoe kunnen op deze plek nieuwe verbindingen tot stand komen tussen innovatieve maakindustrie, mobiel erfgoed en een duurzame en circulaire stad? Een tour voor betrokken stadmakers met historisch besef én een open vizier op een circulaire toekomst.

Programma
Ga onder begeleiding van Arno van Prooijen, gemeente Rotterdam, via het Maritiem District naar de Oude Haven. Onderweg is er toelichting op de ontwikkelingen van het gebied en op locatie is er een denksessie over de historische werf als hotspot van circulaire maakeconomie.

Foto: Marc Heeman

X