10 november, 2018

2018vr09nov09:0022:15Uitreiking Van der Leeuwprijs 201809:00 - 22:15

Details

Uitreiking Van der Leeuwprijs 2018

Locatie: Grote Zaal


De Van der Leeuwkring rijkt deze prijs dit jaar voor de tiende keer uit. De kring eert een initiatief met uitzonderlijke waarde voor de publieke ruimte van Rotterdam.

In de Van der Leeuwkring zijn Rotterdamse opdrachtgevers op persoonlijke titel verenigd vanwege hun gedeelde betrokkenheid bij de ruimtelijke en maatschappelijke ontwikkeling van de stad. De kringleden investeren via hun ondernemerschap in de ruimtelijke kwaliteit van Rotterdam en stimuleren het publieke denken hierover, onder meer door met AIR het Stadmakerscongres en het hiermee samenhangende programma te initiëren, de uitreiking van deze prijs en de jaarlijkse uitnodiging aan de Guest Urban Critic.

Nominaties bekend!
De drie nominaties van dit jaar zijn: Robbert de Vrieze voor zijn niet aflatende betrokkenheid als individuele Rotterdamse ondernemer bij de sociaal-ruimtelijke ontwikkeling van plekken en buurten in Delfshaven en op Zuid; Sabine Biesheuvel, mede namens Mark Slegers, Siemen Cox en Wouter Veer voor het initiëren en door ontwikkelen van Blue City tot een plek van betekenis in de stad én een circulaire hotspot met (inter)nationale aantrekkingskracht; de voorbeeld stellende samenwerking tussen Rotterdamse schoolbestuurders en de Gemeente Rotterdam ten behoeve van de Onderwijskaart en een breder, meer divers en toekomstbestendig onderwijs op Zuid. Als representanten van deze samenwerking zijn schoolbestuurders Marc Otto (LMC), Huub van Blijswijk (Stichting BOOR) en Henk Post (CVO) genomineerd en ook Josine Meurs en haar collega Iris Dudok, respectievelijk als Hoofd Onderwijs en planoloog werkzaam voor de gemeente Rotterdam.

Lees hier meer over de genomineerden.

Eerder winnaars Van der Leeuwprijs

2009 Joost Kuhne voor zijn woonwerkgebouw aan de Boomgaardsstraat
2010 Harry Jan Bus en Rachel van Olm voor Theater Walhalla op Katendrecht
2011 Rianne Andeweg, Nicole Hoven en Gerda Zijlstra van Rotterdamse Oogst
2012 Nicole Driessens en Ivo van den Baar van Wandschapppen
2013 Jeanne Hogenboom en Anke Griffioen als pioniers
van Vereniging de Binnenweg
2014 Provast voor de ontwikkeling en inbedding van de Markthal
2015 Charlie McGregor voor The Student Hotel
2016 Paul Veldhuijzen met Hockeyclub Feijenoord
2017 Marco Stout als pionier van het Hoogkwartier
2018 …

Foto: Fred Ernst

X