10 november, 2019

2019vr08nov10:3012:00Next CityOCHTEND | 10:30 - 12:00 TR Schouwbrug - HaltheaterThema:GOEDE GROEI,SAMEN STADMAKENType activiteit:ZAALPROGRAMMA

Details

Next City 

Transities zijn grote, ingrijpende veranderingen die soms onoverzichtelijk zijn en zich heel lastig laten voorspellen. Het team ‘Next City’ van de gemeente Rotterdam onderzoekt hoe deze onzekerheden een plaats kunnen krijgen in het werken aan transities in het fysieke domein. Vanuit zeer uiteenlopende disciplines bevragen professionals elkaar kritisch op ingesleten gewoontes en blinde vlekken, om met open vizier andere paden in te durven slaan.

Op het SMC gaan een aantal medewerkers van de gemeente Rotterdam met de zaal in gesprek over de experimenten waar zij op dit moment mee bezig zijn. Herkent het publiek zich in hun verhaal? Delen zij dit soort ervaringen? Elke casus wordt afgesloten met een ‘Next City-inzicht’ of principe dat uit dit soort experimenten wordt gefilterd. Deze inzichten en principes kunnen helpen meer grip te krijgen op het werken aan de grote transities.

 

Beeld: Huck Chuan

 

X