10 november, 2017

2017vr10nov15:0016:00IABR–Atelier Rotterdam15:00 - 16:00

Details

Energietransitie als ruimtelijk en maatschappelijk project 

Met het Klimaatverdrag van Parijs ligt er een opdracht op de tafel van de wereldgemeenschap. De urgentie en doelen zijn helder; de vraag is niet langer óf we ons moeten aanpassen, maar hóe we dat kunnen doen. Hoe gaan we van ambities en doelstellingen naar werkelijk effectieve ruimtelijke én maatschappelijke transformatie? En omgekeerd: op welke manier tellen alle krachtige initiatieven die samen de stad maken op tot de grotere doelen?

Om antwoorden te vinden én te testen hebben de IABR en de gemeente Rotterdam samen het IABR–Atelier Rotterdam opgezet. Atelier Rotterdam is de komende drie jaar werkplaats en platform voor ontwerpend onderzoek. Doel is om concreet gestalte te geven aan de energietransitie als collectief en maatschappelijk project. Dit wordt samen met 3 wijken in Rotterdam onderzocht en getest. Het platform van IABR–2018 wordt ingezet voor debat en reflectie, op IABR–2020 zullen de eindresultaten worden gepresenteerd.

In deze sessie presenteert het IABR–Atelier Rotterdam zich aan het publiek en nodigt ze de stad uit om mee de opgaven scherp te stellen.

Programma

Deel 1 Introductie IABR–2018+2020–THE MISSING LINK en Atelier Rotterdam
Joachim Declerck (Curator IABR–2018+2020 en Ateliermeester Atelier Rotterdam)

Deel 2 Debat met gemeente, Rotterdamse praktijken en de zaal over de missing link tussen ambitieuze doelen en de veelheid aan initiatieven

X