10 november, 2019

2019vr08nov13:0014:30Groene ruimteMIDDAG | 13:00 - 14:30 Vertrek vanuit balie OntvangsthalThema:SAMEN STADMAKENType activiteit:GAMES & WORKSHOPS

Details

Groene Ruimte

Annemiek Fontein, Hoofd landschapsarchitectuur bij gemeente Rotterdam, gaat in deze interactieve workshop op zoek naar het laadvermogen van groene ruimte in een groeiende stad. Samen met collega’s uit verschillende steden wordt gesproken over hoe we handen en voeten kunnen geven aan het ruimteverdelingsvraagstuk in de openbare ruimte. Dit brede begrip spitsen we tijdens het Stadmakerscongres toe op het openbare groen.

Groen is onder meer van belang voor een goede gezondheid en een aantrekkelijk klimaat in de stad. De verdichtingsopgave en de transities die in openbare ruimte plaatsvinden, bieden zowel kansen als bedreigingen in de omgang met ruimteverdeling. Het uitgangspunt van de jaren ’60 – dat iedereen ‘recht’ had op buurt-wijk-stad- en regiogroen en de bijhorende normen – is aan een zachte dood gestorven. Desalniettemin hanteren we de begrippen nog wel impliciet bij de inrichting van de openbare ruimte.

Experts uit drie verschillende steden komen aan het woord. Zij vertellen vanuit hun eigen ervaring over de omgang met groen in een verdichtende stad. Hoe ga je om met groen als verdelingsvraagstuk? Hoe kunnen nieuwe normen worden gesteld voor de juiste kwantiteit en kwaliteit van groen in de stad? En wat is de rol van bewoners daarbij?

Aanmelding voor deze sessie kan tijdens het congres bij de ontvangstbalie.  

 

 

X