10 november, 2018

2018vr09nov10:3011:45De toekomst van werk in RotterdamMet o.a. Marco Pastors, Arnoud Walrecht, Herbert ten Have, Rob Slagmolen10:30 - 11:45 Type activiteit:OP PAD

Details

Over robots, circulaire duurzaamheid en kansen voor Rotterdammers in de nieuwe economie

Locatie: Venture Café


De economie van de Rotterdamse regio zal komende tien jaar onmiskenbaar veranderen. In deze ‘Next Economy’, die in snel tempo ontstaat rondom circulaire verduurzaming, verregaande digitalisering en robotisering, zal werk er anders uit gaan zien. Maar hoe? Wat vragen nieuwe werkvormen en werkgelegenheid van de stad? Voldoen de industriegebieden, bedrijvenparken en kantoorlocaties van nu over tien jaar nog steeds? Wat voor andere ruimte, plekken en ruimtelijke randvoorwaarden hebben we nodig? En, gegeven de traagheid van ruimtelijke ontwikkeling, wat moet er op korte termijn in gang gezet worden zodat de stad klaar is voor het werk van de toekomst?

We gaan hierover in gesprek met:

  • Arnoud Walrecht, KPMG. Arnoud is de voorman van KPMG advisory voor circulaire business modellen.Henk de Bruijn, manager sociale infrastructuur Havenbedrijf Rotterdam.
  • Herbert ten Have, CEO van Fizyr. Fizyr maakt kunstmatige intelligentie software voor robots.
  • Marco Pastors, Directeur van Nationaal Programma Rotterdam Zuid.
  • Rob Slagmolen, secretaris Arbeidsmarkt van VNO-NCW MKB-Nederland.

Het gesprek vindt plaats in het Venture Café onder leiding van Bart Schrijnen, Factual Design. Bart doet het programmamanagement van grote, ruimtelijk transformaties.

 

Beeld: Gerhard van Roon/Kunst en Vliegwerk

X