10 november, 2019

2019vr08nov13:0014:30Buurten makenMIDDAG | 13:00 - 14:30 TR Schouwbrug - HaltheaterThema:BUURTEN & PLEKKENType activiteit:ZAALPROGRAMMA

Details

Buurten maken


Er is een grote behoefte aan nieuwe woningen, zeker ook in Rotterdam. Veelal in bestaande buurten waar mensen wonen en leven. Hoe bouw je samen aan plekken die liefde en aandacht nodig hebben en niet alleen om een fysieke aanpassing vragen? Auteurs Erna van Holland en Sander van der Ham zochten, op initiatief van ERA Contour, het antwoord op deze vraag in het maken van boek ‘Buurten: Samen Bouwen’.

Deel I – In het eerste deel van dit programma wordt het boek gepresenteerd en gaat Erna van Holland in gesprek met futurist Justien Marseille (The Future Institute), architect Angelique Bellemakers (Inbo Architecten) en initiatiefnemers van het boek Bianca Seekles en Edward van Dongen (ERA Contour) Over de verrassende perspectieven op goede buurten die het boek blootlegt, de Rotterdamse praktijk van ERA Contour.

Deel II – In het tweede deel van deze sessie reflecteert Erna van Holland in gesprek met Wouter Veldhuis (MUST), Mirjam van Oosterhout (Woonstad Rotterdam) en Mildred Pijnenborg (Brink Groep) over het werken aan goede buurten op Zuid. Er is maatwerk gevraagd om met gevoel voor de verschillende buurten op Zuid te werken aan goed wonen voor alle Rotterdammers. Over de nieuwe rol van ontwerpers en corporaties en de zoektocht naar slimme manieren om ruimte te maken en te houden voor gezinnen op Zuid.   

Lees meer over het boek via de website van NAi Booksellers of bezoek de stand tijdens het SMC in de ontvangsthal van de Schouwburg. 

 

X