10 november, 2019

2019vr08nov14:4516:15Buurten in transitieMIDDAG | 14:45 - 16:15 TR Schouwbrug - HaltheaterThema:BUURTEN & PLEKKEN,SAMEN STADMAKENType activiteit:ZAALPROGRAMMA

Details

Buurten in transitie: Experimenten in stadmaken 

De stadmakerspraktijk heeft zich in een tijd waarin de stad in razend tempo groeit, verder geprofessionaliseerd. In verschillende Rotterdamse buurten wordt volop geëxperimenteerd met samen stadmaken. Hoe kan de rest van de stad leren van deze voorbeeldstellende plekken? Leer mee van de praktijk van het stadmaken en verken in gesprek met initiatiefnemers, private partijen en beleidsmakers hoe stadmaken steeds verder verankerd raakt in verschillende facetten van het werken aan de stad.

In deze interactieve sessie onder leiding van Bart Cosijn leren we van de Rotterdamse buurten Hoogkwartier en Cool Zuid. Sanne van Manen en Marco Stout van het Stadslab Hoogkwartier vertellen over de totstandkoming van een breed gedragen ontwikkelvisie en de Mobility Challenge. Esther Wienese (Het Rotterdamse Dakenboek) en Jan Henk Tigelaar (Rooftop Revolution) vertellen over de aanstaande pilot met de gemeente Rotterdam om in vier totaal verschillende wijken met de buurt multifunctionele daken te ontwikkelen. Lot Mertens en Talea Bohlander brengen de netwerken die actief zijn in Cool Zuid bij elkaar en vertellen onder meer over de lokale omgevingswet en het samenwerkingsverband met marktpartijen.

 

Beeld: Stadslab Hoogkwartier

 

X