10 november, 2019

2019vr08nov14:0016:15Atelier 'Strijd om de knopen'MIDDAG | 14:00 - 16:15 TR Schouwbrug - Kleine ZaalThema:COMPACTE STAD & MOBILITEIT,GOEDE GROEIType activiteit:ZAALPROGRAMMA

Details

Atelier ‘Strijd om de knopen’
Naar een compacte en verbonden stad

Een open werksessie rond de potentie van de Rotterdamse mobiliteitsknopen. Op zoek naar het verband tussen mobiliteit en de groei van de stad. Drie inleidende lezingen vormen de katalysator voor deze werksessie over de plaatswaarde, netwerkwaarde en de sociaal-economische waarde van de verbonden compacte stad. Onder leiding van Bernadette Janssen (BVR) en ingeleid door Martin Guit (hoofd mobiliteit Stadsontwikkeling).

Deze zomer presenteerde Stadsontwikkeling de Strategische Verkenning Verstedelijking en recent een nieuwe Hoogbouwvisie waarin de mobiliteitsknopen van de stad een centrale rol innemen. Niet slechts vanwege de verdichtingspotentie van deze plekken, maar ook vanwege de plaatswaarde, netwerkwaarde en sociaaleconomische waarde van een uitstekend verbonden en compacte stad. De nabijheid van mensen en voorzieningen daagt uit tot gastvrije openbare ruimte, vitale plinten en vormt een katalysator voor de centrale perspectieven in de Rotterdamse Omgevingsvisie en de goede groei van Rotterdam.

Over het verband tussen Feyenoord City, Hart van Zuid, Alexanderknoop, RCD, Erasmus MC, Kralingsezoom, Marconiplein, Schiedam centrum, Beurs en andere betekenisvolle plekken in het netwerk waar de stad gemaakt en geleefd wordt.

Beeld: Gemeente Rotterdam

 

X