10 november, 2018

2018vr09nov10:3011:20Verbinden en Verdichten IMet o.a.: Cor Geluk (Juurlink[+]Geluk), Wouter Veldhuis (MUST), Irma van Oort (KCAP) en Marnix de Vos (BVR) 10:30 - 11:20

Details

De groei van Rotterdam: verbinden en verdichten

Locatie: Grote Zaal


Langs welke lijnen krijgt de groei van de stad vorm? Wat zijn de volgende kansen en opgaven voor Rotterdam? In twee gespreksrondes op zoek naar het verband tussen: mobiliteit; de ambitie om 50.000 woningen te realiseren; nieuwe verbindingen tussen wonen, werken en leren; en de betekenis van gebiedsontwikkelingen voor de ruimtelijke en de maatschappelijke ontwikkeling van de stad.

10.30 – 11.20 uur Verbinden en Verdichten I
Moderator Bas van der Pol (AIR) in gesprek met Mattijs van Ruijven (hoofd stedenbouwkundige) en Martin Guit (hoofd verkeer en vervoer) over de visie van stadsontwikkeling op de relatie tussen mobiliteit en de groei van Rotterdam. Welke regionale en stedelijke lijnen en knooppunten worden de komende jaren belangrijk?
Met Cor Geluk (Juurlink[+]Geluk), Wouter Veldhuis (MUST), Irma van Oort (KCAP) en Marnix de Vos (BVR) reflecteren we op de potentie van respectievelijk de Erasmus Universiteit Campus Woudestein, de Willems-as, Station Van Nelle en Alexanderknoop als de volgende woon-, leer- en werkmilieus van Rotterdam.

Afsluitende reflectie met Emile Klep (directeur stedelijke inrichting, Stadsontwikkeling Rotterdam).

11.20 – 12.00 uur Verbinden en Verdichten II
Jos Melchers (directeur gebiedsontwikkeling, Stadsontwikkeling Rotterdam), Peter van der Gugten (Heijmans Vastgoed), Petra Rutten (Van der Leeuwkring / FRAME Vastgoed) en Francine Houben (Mecanoo) delen hun trots op de groei van Rotterdam. In gesprek met elkaar verkennen zij de volgende opgave in de verbinding tussen gebiedsontwikkelingen en de alledaagse woonomgeving op Zuid. Wat zijn de volgende opgaven in het debat over de groei van de stad?

Beeld: Frank Hanswijk

 

X