10 november, 2018

2018vr09nov09:0022:15Opening SMC18: De groei van Rotterdam09:00 - 22:15 Type activiteit:ZAALPROGRAMMA

Details

Opening SMC18: De groei van Rotterdam

Locatie: Grote Zaal


Rotterdam wil de komende jaren 50.000 woningen bouwen en zowel een kwaliteits- als energiesprong maken. Dit vraagt om betekenisvolle verbindingen tussen ruimtelijke en maatschappelijke stadsontwikkeling.

Het werken aan en binnen een compacte stad daagt ons uit tot hoogwaardige kwaliteit én tot een vitale samenwerking tussen de mensen en de partijen die werken aan de stad. De Rotterdamse cultuur van stadmaken kan en moet daarom juist nu productief gemaakt worden. Tijdens het vijfde Stadmakerscongres gaan we op zoek naar nieuwe perspectieven op deze opgave.

Direct bij de opening van dit vijfde Stadmakerscongres reikt de Van der Leeuwkring haar tiende Van der Leeuwprijs uit. Genomineerd zijn dit jaar Robbert de Vrieze, Blue City en het samenwerkingsverband van schoolbesturen en de gemeente Rotterdam voor de kwaliteitssprong van het onderwijs op Zuid. Mattijs van Ruijven (Hoofd Stedenbouwkundige gemeente Rotterdam) leidt vervolgens het congres in. Hij brengt met een openingslezing de ruimtelijke- en maatschappelijke ontwikkeling van Rotterdam in verband.

09.15 uur Welkom door Bas van der Pol, directeur AIR.
09.20 uur In gesprek met de Van der Leeuwkring, over de aanleidingen voor dit congres met aansluitend de uitreiking van de Van der Leeuwprijs 2018
09.50 uur Inleiding op het congres en de groei van Rotterdam: Mattijs van Ruijven (hoofd stedenbouwkundige, gemeente Rotterdam)
10.15 uur Opening SMC18 en start programmering vanaf 10.30 uur

Moderator: Bas van der Pol

Foto: Frank Hanswijk

X