10 november, 2018

2018vr09nov13:0015:45Publieke ruimte in Oud Zuid13:00 - 15:45

Details

Denkplaats: op zoek naar betekenisvolle publieke ruimte in Oud Zuid

Locatie: Kleine Zaal


Rotterdam groeit in aantal en in diversiteit. Hoe benutten we de groei voor een betere stad? Hoe creëren we plekken waar je diverse mensen ontmoet en wie neemt daarin het voortouw? Laat je inspireren door drie inleiders: Petra Rutten (directeur Wonen Frame Vastgoed), Hermineke van Bockxmeer (directeur sport en cultuur gemeente Rotterdam) en Caroline Gehrels (directeur big urban clients Arcadis). Help vervolgens de vragen die zij stellen te verkennen en te verdiepen. Het atelier staat onder leiding van Bernadette Janssen van BVR.

Welke stedelijke cultuur past bij een groeiende stad, een superdiverse stad, een stad met ruimte. In de documentaire Mijn stad mijn hart, wordt een positief beeld geschetst. Rotterdam als voorbeeld van een superdiverse stad waar je jezelf uit kan vinden. Maar de druk op ruimte is groot, steeds meer mensen willen in Rotterdam wonen. Hoe zorgen we voor een leefbare levendige stad, voldoende plekken om elkaar te ontmoeten? Op pleinen, in bibliotheken, in parken, op scholen en in theaters? In dit atelier onderzoeken we dat voor Rotterdam ‘Oud Zuid’. De bevolking is er jong en divers, de druk op ruimte en vastgoedprijzen (nog) niet hoog. Welke uitvindingen zijn hier denkbaar?

Moderator: Bernadette Janssen

Met onder andere: Petra Rutten (directeur Wonen Frame Vastgoed), Hermineke van Bockxmeer (directeur sport en cultuur gemeente Rotterdam) en Caroline Gehrels (directeur big urban clients Arcadis)

Foto: Frank Hanswijk

X